Credit Risk Management Automation

Automatiseer grote delen van het credit management proces, zoals screening, klantacceptatie, kredietlimieten vaststellen, dataverrijking, monitoring en meer.

Credit Risk Management Automation

Wat is Credit Risk Management Automation?

Credit Risk Management Automation creëert één geautomatiseerde workflow voor het identificeren, screenen en monitoren van klanten en leveranciers wereldwijd. Via custom scoring kunnen klantsegmenten o.b.v. risk appetite beoordeeld worden en zorgt 24/7 monitoring ervoor dat u tijdig alerts krijgt bij belangrijke wijzigingen in uw portfolio.

Onze klanten
ABN AMRO logo
Integreer met de tools die u al gebruikt

API

Staat uw software er niet bij? Via onze API kunnen we koppelingen maken met de bijna alle credit management software.

Kant-en-klare integraties met credit management software

Salesforce

Credit Management VS Credit Risk Automation

Automatiseer uw workflow, bespaar kosten en laat uw credit proces aansluiten op de rest van de organisatie.

Kredietrapport
Dataverrijking
Alerts
Klantacceptatie
Custom scoring
Data

Credit Management

Handmatig kredietrapporten opvragen over een nieuwe klant of leverancier.
Accounts verrijken met verdiepende inzichten via batches data.
Verrast worden door risico's vanwege veranderingen bij de klant of leverancier.
Nieuwe klanten (deels) handmatig beoordelen en verwerken.
Klanten en leveranciers screenen met een generiek scoringmodel.
Gebruik van verschillende databronnen creëren datasilo's.

Credit Risk Automation

Geautomatiseerde credit check wanneer een nieuwe klant wordt aangemaakt in CRM.
Accounts automatisch verrijken met verdiepende inzichten.
24/7 monitoring ontdekt de risico's in je portfolio en stuurt alerts.
Klantacceptatieproces wegautomatiseren binnen bestaande workflow.
Custom scoring toepassen op klantsegmenten.
Eén databron met actuele en betrouwbare zakelijke (financiële) informatie.

ervaringen

Onze klanten over Credit Risk Management Automation

capgemini-logo-white.svg

"Ons creditproces is voor het overgrote deel geautomatiseerd. Het kost ons relatief weinig tijd om relaties te screenen, dat geeft een flinke impuls aan onze resultaten."

Erik Prins
Credit Manager en Cash Officer
Logo-Carel.png

Wat als ik geen data had en leverde aan de klant die nu failliet is? Het is niet in cijfers uit te drukken wat deze succesvolle samenwerking met Altares Dun & Bradstreet ons heeft opgeleverd.

Julius Lurvink
Directeur
alpro_logo.png

"De alerts die we ontvangen bij veranderingen in de situatie van een bepaalde klant, betekenen extra tijdswinst en de garantie dat we belangrijke informatie niet over het hoofd zien."

Elke Segers
Commercial Accounting & Controlling Manager

De meest veelzijdige credit risk data ter wereld

Met inzichten in de financiële gezondheid van 400+ miljoen bedrijven wereldwijd, biedt Altares Dun & Bradstreet 's werelds meest veelzijdige credit risk data.

Overall Business Risk

De Overall Business Risk is een mondiale risicoscore gebaseerd op lokale data. Zo creëert het een mondiale consistente blik die gebruikt kan worden om in verschillende landen bedrijven te vergelijken.

Paydex

De Paydex is een analyse van miljoenen betalingen en betaalervaringen en toont aan hoe snel een bedrijf z'n facturen betaald. Dagelijks voegen we duizenden betalingen toe voor een up-to-date Paydex.

D&B Rating

De Dun & Bradstreet Rating wordt al jaren gezien als de leidende indicator voor bedrijfsrisico. De D&B Rating, met daarin de 'financiële sterkte' (gebaseerd op net equity) en de 'risicofactor' geven aan hoe risicovol het zakendoen is met een bepaald bedrijf.

Kredietlimieten

Geadviseerd maximum krediet dat een crediteur op één moment uit zou moeten hebben staan. De limiet is een berekening van de bedrijfsgrootte, industrie (SIC) en Risk Factor.

D&B Failure Score

Deze score verfijnd de D&B Rating van 1 tot 4 tot een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger de score, hoe gezonder het bedrijf. In de afgelopen dertig jaar, kon deze score zo'n 80% van de faillisementen voorspellen.

Corporate Linkages

Corporate Linkages ontrafelt de relaties tussen bedrijven binnen een concernstructuur. Dit kunnen we doen dankzij de kracht van het D-U-N-S-nummer; een uniek 9-cijferig nummer voor iedere bedrijfsentiteit ter wereld.

Gratis adviesgesprek met een specialist

Bespreek de mogelijkheden voor uw unieke situatie met een specialist van Altares.

Krijg direct antwoord op de mogelijkheden binnen jouw workflow en organisatie.

Gratis en vrijblijvend. No strings attached.

Webinar terugkijken

AI en Credit Risk Management

In dit webinar vertellen onze data scientist hoe AI onze scorings en ratings verbeterd en wat dit betekent voor credit management.

Veelgestelde vragen

Voor credit management software zijn er integraties met: Highradius, Serrala, SOA-People en S4Dunning. Voor CRM zijn er integraties met Dynamics, Salesforce en SAP. Via onze API kunnen we integraties maken met bijna alle credit management software oplossingen.

Wij monitoren onze data 24/7 gemonitord en werken die dagelijks bij. Als er wijzigingen zijn, worden die eens per 24 uur automatisch doorgevoerd in jouw tools. Van een impactvolle wijziging, zoals een aangepaste credit rating van een klant, kun je een alert krijgen.

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid data die je afneemt, zoals het aantal datapunten, in hoeveel landen en de implementatie. Je krijgt altijd een prijs op maat.

Of je onze data en beslismodellen zelf kunt opstellen en implementeren, hangt af van de kwaliteit en kennis van IT, data science en finance binnen je organisatie. Meestal verzorgen wij de implementatie, omdat organisaties de Dun & Bradstreet-data niet goed genoeg kennen of onvoldoende kennis in huis hebben om het model zelf te programmeren. Grote financiële instellingen bijvoorbeeld pakken dit over het algemeen echter zelf op. Wij leveren dan alleen de data en adviseren eventueel over het gebruik hiervan.

Ja, het komt vaak voor dat onze klanten een nog groter plaatje willen schetsen van hun portfolio. Over ieder bedrijf ter wereld bieden we zo’n 200+ datapunten, zoals bedrijfsregistratienummers, corporate structures en UBO-screening. Hier vind je een overzicht van al onze data.

Voor een groeiend aantal klanten ontwikkelt Altares Dun & Bradstreet maatwerkoplossingen voor automatische klantacceptatiechecks. Bij customized scoring stellen we bijvoorbeeld een gepersonaliseerd beslismodel op dat gebaseerd is op de risk appetite van een bedrijf. En voor financiële instellingen en leasemaatschappijen ontwikkelen we vaak voorspellende fraudeindicatoren.

Met ons D-U-N-S-nummer identificeren we ieder bedrijf ter wereld en kunnen we verbanden leggen tussen juridische concernstructuren. Deze ‘familiestructuren’ kunnen risico’s opleveren, maar ook kansen bieden. Denk aan een moederbedrijf dat een aansprakelijkheidsverklaring heeft afgegeven. Of een zusterbedrijf van jouw klant dat financieel een risico is. Zeker bij internationale concernstructuren is het cruciaal om de familiestructuur goed in kaart te hebben én te houden. 

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome