Credit Risk Management

Voorspel wan- en laatbetalers en verminder je risico

Onze data geeft je inzicht in het betaalgedrag en de financiële positie van 400+ miljoen bedrijven wereldwijd inclusief hun dochterondernemingen. Schat tijdig in of je nieuwe klant wel kan betalen en bepaal zelf met wie je zakendoet.

credit risk-illustratie

Credit Risk Management producten

Grip op financiële risico's

Betaalgedrag, kredietlimieten, risicoscores en meer: krijg grip op de financiële risico's van klanten en leveranciers met onze oplossingen voor credit risk management.

D&B Finance Analytics

Eén tool voor het managen van kredietrisico binnen je hele wereldwijde portfolio, inclusief credit risk monitoring.

D&B Global Financials

Bedrijven wereldwijd vergelijken met één gestandaardiseerde set financiële gegevens.

D&B Direct+ Data Blocks

Kies 'blokjes' van onze credit risk data en koppel die via onze API aan je eigen systemen en applicaties.

Vraag een specialist
Heb je een vraag over credit risk en wil je graag direct antwoord?
010 - 322 03 04
Credit managers gebruiken onze producten voor

Klantacceptatie

Neem het heft in hand en bepaal met welke bedrijven je wel of geen zaken wilt doen op basis van hun financiële situatie.

Credit managers gebruiken onze producten om

Betaaltermijn en kredietlimiet bepalen

Een laatbetaler hoeft geen slechte betaler te zijn. Bepaal op basis van de gemiddelde betaaltermijn welke financiële voorwaarden jij in een contract opneemt.

Middel Visual
Credit managers gebruiken onze producten om

Predictive credit management

Voorspel laat- en wanbetalers en verlaag het risico van je debiteuren, maar toets ook je prospects, leveranciers en andere zakelijke relaties.

predictive credit management
Credit managers gebruiken onze producten om

Consequent creditbeleid

Koppel onze data aan je eigen systemen, zoals CRM en ERP, om op een heldere manier consistent creditbeleid uit te voeren bij klanten en leveranciers.

consequent credit management
Credit managers gebruiken onze producten om

Automatisering

Gebruik onze data voor geautomatiseerde creditchecks, bijvoorbeeld door je klanten ‘onder water’ te checken op kredietwaardigheid. Op basis van de uitkomst kun je gepaste financiële voorwaarden toekennen

Credit Management Visual

De meest veelzijdige credit risk data ter wereld

I.s.m. Dun & Bradstreet bieden we financiële data en inzichten over 400+ miljoen bedrijven wereldwijd.

Overall Business Risk

De Overall Business Risk is een mondiale risicoscore gebaseerd op lokale data. Zo creëer het een mondiale consistente blik die gebruikt kan worden om in verschillende landen bedrijven te vergelijken.

Paydex

De Paydex is een analyse van miljoenen betalingen en betaalervaringen en toont aan hoe snel een bedrijf z'n facturen betaald. Dagelijks voegen we duizenden betalingen toe voor een up-to-date Paydex.

D&B Rating

De Dun & Bradstreet Rating wordt al jaren gezien als de leidende indicator voor bedrijfsrisico. De D&B Rating, met daarin de 'financiële sterkte' (gebaseerd op net equity) en de 'risicofactor' geven aan hoe risicovol het zakendoen is met een bepaald bedrijf.

Kredietlimieten

Geadviseerd maximum krediet dat een crediteur op één moment uit zou moeten hebben staan. De limiet is een berekening van de bedrijfsgrootte, industrie (SIC) en Risk Factor.

D&B Failure Score

Maakt risico zichtbaar en is gebaseerd op de grootst mogelijke hoeveelheid handelsinformatie. Deze score verfijnd de D&B Rating van 1 tot 4 tot een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger de score, hoe gezonder het bedrijf.

Corporate Linkages

Corporate Linkages ontrafelt de relaties tussen bedrijven binnen een concernstructuur. Dit kunnen we doen dankzij de kracht van het D-U-N-S-nummer; een uniek 9-cijferig nummer voor iedere entiteit ter wereld.

Wat onze klanten zeggen

Wil je meer weten over onze
Credit Risk Management-producten?

Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Waarom credit risk data van Altares Dun & Bradstreet?

Exclusieve partner van het wereldwijde Dun & Bradstreet Network in de Benelux en Frankrijk

Als enige ter wereld uitgebreide kennis van concernstructuren en de bestuurders en UBO's

175 jaar ervaring

Gepatenteerd datakwaliteitsproces

Dagelijkse monitoring en updates zorgen voor altijd actuele data

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB

Credit Monitoring

Veelgestelde vragen

Voor een zuiver, efficiënt en effectief klantacceptatieproces, heb je een betrouwbare bron met actuele bedrijfsinformatie nodig. Integreer Dun & Bradstreet data direct in jouw eigen omgeving en automatiseer jouw acceptatieproces voor snelle, onderbouwde en consistente beslissingen. Lees meer.

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

De landeninformatie van Altares Dun & Bradstreet informeert je over alles wat je moet weten over het zakendoen in een specifiek land. Je blijft op de hoogte van belangrijke wijzigingen en van verwachtte nationale ontwikkelingen binnen een land die invloed kunnen hebben op jouw onderneming. Lees meer.

Door jouw eigen klantinformatie te verrijken met waardevolle data van Altares Dun & Bradstreet creëer je een helder overzicht en weet je altijd exact hoe jouw klantenportfolio ervoor staat. Waar zitten jouw risico’s en waar liggen kansen? Op basis van dit inzicht kan je segmentatie aanbrengen in jouw aanmaningstraject en focus bepalen binnen jouw portefeuille. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome