Blog

Wij zijn nieuwsgierig en delen graag onze bevindingen. Lees hier de laatste blogs over Master Data, Risk Management, Marketing Intelligence en meer.

  • Selecteer een onderwerp

 
 
 
Supply & Procurement

Zo stel je eenvoudig een leveranciersprofiel samen 

Ontdek hoe Data Blocks helpen bij het samenstellen van gedetailleerde leveranciersprofielen. Integreer modulaire datapakketten naadloos in je CRM-/ERP-systeem voor gestroomlijnd risicobeheer en analyse, waardoor bedrijven efficiënter kunnen opereren.

Lees verder
Master Data Management

Succesvolle klantrelaties: hoe een 360-graden klantbeeld helpt

Een 360-graden klantbeeld, gebaseerd op begrip van de industrie en specifieke klantsituaties, maakt salesprocessen efficiënter. Dit stelt sales in staat om op relevante wijze oplossingen te positioneren, met een gepersonaliseerd aanbod dat verder gaat dan standaard pitches. Bovendien profiteren verschillende afdelingen binnen de organisatievvan een volledig klantbeeld voor verbeterde klantenservice en meer

Lees verder
Altares - ESG Diner 2023
ESG

De highlights van het ESG Diner 2023

Op dinsdag 21 november 2023 vond de eerste editie van het Altares’ ESG Diner plaats in Rotterdam. In deze blog kijken we terug op het evenement en delen we de betekenisvolle inzichten die deze prachtige avond hebben getekend.

Lees verder
Compliance

Zo voorkom je reputatieschade

Dankzij de komst van social media en 24/7 nieuws liggen bedrijven steeds vaker onder een vergrootglas. Een slechte reputatie kan leiden tot grote verliezen. Gelukkig kun je als bedrijf er veel aan doen om dit te voorkomen.

Lees verder
Credit Risk Management

Hoe overleef je de jungle van de zakelijke kredietverstrekking? 

Een bedrijf is geen bank, maar ergens ook weer wel. Zeker grotere bedrijven die leveren aan andere bedrijven (B2B) zitten standaard met de spagaat of ze wel of niet vooruit willen leveren. Want hoewel vooruit leveren klantvriendelijk is, komt het leveren ook met de nodige risico’s. Hoe navigeer je in de wereld van kredietverstrekking? 

Lees verder

Waarmee kunnen we je helpen?

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

Kennis van en inzicht in jouw markt is bepalend voor je succes. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de grootste in zijn soort en stelt je in staat om uitgebreide analyses te maken, jouw marktaandeel en marktpenetratie inzichtelijk te maken en groeimogelijkheden te ontdekken.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk binnen een bepaalde regio en hoe groot zijn deze bedrijven? Hoeveel bedrijven zijn actief binnen een specifieke branche en hoeveel mensen werken er? Je kunt zelf snel en eenvoudig tellingen en selecties maken in de internationale bedrijven database van D&B op basis van vele criteria. Zo maak je inzichtelijk waar jij je het beste op kunt richten en waar jouw kansen op succes het grootste zijn. Lees verder

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome