Ratings & Scores

Benieuwd naar hoe wij onze scores berekenen? We analyseren dagelijks enorme hoeveelheden data. Aan de hand van ingebouwde algoritmes komen wij tot een rating, faillissementenscore en Paydex. Deze rating en scores zeggen veel over de financiële gezondheid van een organisatie.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Rating

De Dun & Bradstreet Rating wordt al jarenlang erkend als de toonaangevende voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te evalueren. Deze evaluaties zijn gebaseerd op de meest uitgebreide up-to-date informatie. De D&B Rating zet een heleboel afzonderlijke gegevens om in een heldere beoordeling van het prestatievermogen van een onderneming.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Faillissementenscore

De D&B Faillissementenscore is een voorspellende indicator voor bedrijfsfaillissementen. Bij de D&B Faillissementenscore wordt de risicoschaal van 1 tot 4 van de D&B Rating verfijnd tot een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger de D&B Faillissementenscore, hoe gezonder de status van dat bedrijf en hoe kleiner de kans dat dit bedrijf binnen de volgende 12 maanden haar activiteiten zal staken. De D&B Faillissementenscore maakt risico’s zichtbaar en is gebaseerd op de grootst mogelijke hoeveelheid handelsinformatie.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet Paydex®

Via het Dun-Trade® Programma verzamelt D&B jaarlijks miljoenen betalingservaringen van bedrijven om het betalingsgedrag te kunnen analyseren. Het resultaat van deze analyse wordt weergegeven in de D&B Paydex®, die aangeeft hoe snel een bedrijf zijn facturen betaalt. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de database toegevoegd. Daarmee geeft de Paydex® rating een zeer actueel inzicht in het betalingsgedrag van jouw klanten, prospects en leveranciers.

Rating & Scores

De Dun & Bradstreet scores & AI

Sinds 2019 gebruiken we kunstmatige intelligentie (AI) om onze kredietscores accurater en slimmer te maken. Deze aanpak, die ‘AI Layered Scoring’ heet, stelt ons in staat om de kredietrisico-beoordeling verder aan te scherpen. Altares is hierdoor beter geworden in het identificeren van bedrijven die een kredietverlies veroorzaken ten aanzien van bedrijven die bonafide zijn.

product brochure

D&B Scores begrijpen

Wil je leren hoe je de scores en ratings in D&B rapporten moet lezen en interpreteren? Wij hebben alles voor je verzameld in een gids.

Pdf van 36 pagina’s
graphic altares rating & sccores

Waarmee kunnen we je helpen?

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

Kennis van en inzicht in jouw markt is bepalend voor je succes. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de grootste in zijn soort en stelt je in staat om uitgebreide analyses te maken, jouw marktaandeel en marktpenetratie inzichtelijk te maken en groeimogelijkheden te ontdekken.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk binnen een bepaalde regio en hoe groot zijn deze bedrijven? Hoeveel bedrijven zijn actief binnen een specifieke branche en hoeveel mensen werken er? Je kunt zelf snel en eenvoudig tellingen en selecties maken in de internationale bedrijven database van D&B op basis van vele criteria. Zo maak je inzichtelijk waar jij je het beste op kunt richten en waar jouw kansen op succes het grootste zijn. Lees verder

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome