Dun & Bradstreet Paydex®

Via het Dun-Trade® Programma verzamelt D&B jaarlijks miljoenen betalingservaringen van bedrijven om het betalingsgedrag te kunnen analyseren. Het resultaat van deze analyse wordt weergegeven in de D&B Paydex®, die aangeeft hoe snel een bedrijf zijn facturen betaalt. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de database toegevoegd. Daarmee geeft de Paydex® rating een zeer actueel inzicht in het betalingsgedrag van jouw klanten, prospects en leveranciers.

RATING & SCORES

D&B Paydex®

Het nemen van kredietbeslissingen kan tijdrovend zijn. Het vaststellen van krediettermijnen is echter essentieel om uw dagelijks uitstaande vorderingen te controleren en uw winstgevendheid te continueren.

De unieke Betalingsscore – ofwel Paydex® – van D&B geeft een objectieve beoordeling van de snelheid waarmee een bedrijf haar facturen betaalt. Deze score, die door de computer wordt berekend, stemt overeen met het gemiddeld aantal dagen na de vervaldag (of het aantal dagen binnen de krediettermijn) voor elke onderneming afzonderlijk.

De betalingservaringen die wij op regelmatige basis via het Dun-Trade Programma van onafhankelijke bedrijven ontvangen, vormen de basis van de D&B Betalingsscore.

De Dun & Bradstreet datacloud bevat 3 miljoen betaalervaringen in Nederland en 2 miljoen in België. Elke dag worden duizenden actuele betalingservaringen aan de datacloud toegevoegd. Zij zijn een objectieve afspiegeling van het bedrijfsleven.

Voor iedere onderneming wordt de D&B Betalingsscore berekend om de meest recente informatie over het betalingsgedrag weer te geven. In aanvulling hierop wordt het betalingsgedrag van de branche berekend, zodat het betalingsgedrag van een bedrijf kan worden vergeleken met de normen van de branche over een periode van 24 maanden.

Een plotselinge negatieve trend in het betalingsgedrag kan een indicatie zijn dat de stabiliteit van de onderneming verstoord is. De D&B Betalingsscore is een unieke indicator om deze trends in een oogopslag te herkennen.

Dankzij de D&B Betalingsscore kunt u negatieve trends tijdig herkennen en de nodige preventieve maatregelen nemen om dubieuze vorderingen en cashflow problemen te minimaliseren.

De analyse van duizenden faillissementen in verschillende landen toont een duidelijk verband tussen het risico dat een bedrijf loopt failliet te gaan en de D&B Betalingsscore.

Het gemiddeld risicopeil is het punt waarop, bij een gegeven Betalingsscore, het aantal bedrijven dat failliet gaat gelijk is aan het aantal dat blijft draaien. Doorgaans stemt het gemiddeld risico overeen met een D&B Betalingsscore van 60. Wanneer de score onder de 44 zakt, stijgt het risicopeil aanzienlijk, terwijl een score van meer dan 70 een minimaal risico vertegenwoordigt.

D&B Betalingsscore

Betalingsgewoonte

100

anticiperend

90

met korting

80

geregeld

70

vertraagd tot 15

60

vertraagd tot 20

50

vertraagd tot 30

40

vertraagd tot 60

30

vertraagd tot 90

20

vertraagd tot 120

Waarmee kunnen we je helpen?

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

Kennis van en inzicht in jouw markt is bepalend voor je succes. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de grootste in zijn soort en stelt je in staat om uitgebreide analyses te maken, jouw marktaandeel en marktpenetratie inzichtelijk te maken en groeimogelijkheden te ontdekken.

Hoeveel bedrijven zijn er eigenlijk binnen een bepaalde regio en hoe groot zijn deze bedrijven? Hoeveel bedrijven zijn actief binnen een specifieke branche en hoeveel mensen werken er? Je kunt zelf snel en eenvoudig tellingen en selecties maken in de internationale bedrijven database van D&B op basis van vele criteria. Zo maak je inzichtelijk waar jij je het beste op kunt richten en waar jouw kansen op succes het grootste zijn. Lees verder

Door onze rijke database te integreren in jouw ERP-systeem kan je op vele manieren profiteren. Zo maak je en houdt je je data schoon binnen je hele organisatie. Je kan direct vanuit jouw bedrijfsapplicatie jouw klant en prospectinformatie valideren en verrijken. Actuele informatie wordt direct toegankelijk binnen je ERP en je kan het gebruiken om jouw acceptatieproces te automatiseren en scoringsmodel te verbeteren. Lees meer.

Bijna 70% van de Nederlandse BV’s is via aandelen verbonden met een ander bedrijf in Nederland of internationaal. Meer dan 30% van de Nederlandse BV’s en NV’s hebben een link met het buitenland. De Dun & Bradstreet Data Cloud is de meest volledige en betrouwbare bron voor inzicht in de Nederlandse én buitenlandse relaties van je zakenpartners, variërend van kleine onbekende ondernemingen tot de grootste multinationals met duizenden vestigingen. Lees meer.

Een initiële check bij het selecteren van een leverancier is niet afdoende. Belangrijk is vervolgens alle wijzigingen in risico’s inzichtelijk te maken en te monitoren. Zo blijf je exact op de hoogte hoe de risico’s zich in jouw totale supply chain ontwikkelen. Alleen met deze informatie kan je alle risico’s binnen jouw portfolio juist inschatten. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome