Compliance gids: Succesvolle supplier onboarding

In deze whitepaper:

Download whitepaper

Vul je gegevens in en download de whitepaper

Over deze whitepaper

Het onboarden van leveranciers wordt vaak gezien als een ingewikkeld en tijdrovend proces. Je moet allerlei gegevens valideren, zoals de vraag of de leverancier een legitieme juridische entiteit is, maar ook bijvoorbeeld de vraag of de leverancier eigenlijk wel financieel gezond is. Het hele proces kan een grote opgave lijken door de toenemende eisen van de wet- en regelgeving, een intern tekort aan compliancevaardigheden en het moeten putten uit verschillende informatiebronnen. Maar moet het onboardingsproces dan echt zo ingewikkeld en tijdrovend zijn? Het antwoord is nee.

  • Het belang van een goed ingericht supplier onboardingsproces

    Het supplier onboarding proces is niet niks. Voor het onboarding proces heb je bergen aan informatie over de nieuwe leverancier nodig. De juistheid van deze informatie is belangrijk voor een stabiele leveranciersrelatie en het behouden van een goede reputatie.
  • De 6 stappen van een efficiënt supplier onboardingsproces

    Allereerst identificeer je wie je leverancier is, onder meer door de volgende vragen te stellen: Wat is zijn officiële naam en adres? Wat is zijn bedrijfsactiviteit en klopt dat binnen het totaalplaatje? Weet je zeker dat de entiteit waar je mee handelt, daadwerkelijk bestaat?
  • Automatisering & externe data: beperk schade, werk efficiënt

    Er bestaan nogal wat mythes over de complexe compliance wereld bij de onboarding van leveranciers. Je hoeft jouw leveranciers bijvoorbeeld niet altijd lastig te vallen met uitgebreide, verplichte compliance-checks. Externe data kan voor compliance-teams de oplossing zijn om het complianceproces te versnellen.

20 Pagina's

22 minuten leestijd

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome