Strijd om datakwaliteit: bedrijfsdata opschonen en verrijken in 4 stappen

In deze whitepaper:

Download whitepaper

Vul je gegevens in en download de whitepaper

Over deze whitepaper

De strijd om datakwaliteit is een slag op vele fronten. Zo wordt de kwaliteit langs verschillende kanten aangetast. Bijvoorbeeld omdat door menselijke fouten veel incorrecte records ontstaan en data vaak verscholen zit in silo’s binnen een lappendeken van systemen en applicaties. Om je datakwaliteit op te vijzelen, zijn meerdere processen nodig: eerst opschonen, dan eventueel verrijken en vervolgens – gevalletje laatste loodjes – schoon houden.

In deze whitepaper kijken we naar het opschonen en verrijken van jouw bedrijfsdata, oftewel gegevens over je zakelijke relaties zoals klanten, leveranciers en prospects. Allereerst leggen we het belang van datakwaliteit uit. Vervolgens vertellen we aan de hand van een 4-stappenplan hoe jouw organisatie bedrijfsdata kan opschonen en verrijken. Afsluitend onderzoeken we wat de voordelen van hoge datakwaliteit en de valkuilen van vervuilde data voor jou zijn.

  • Datakwaliteit, wat is dat eigenlijk?

    Hoe meet je jouw datakwaliteit? Datakwaliteit wordt bepaald door de mate waarin de data voldoet aan vijf eigenschappen. Deze presenteren wij in onze paper. Daarnaast beschrijven we de voordelen en valkuilen van werken aan je datakwaliteit
  • Zo schoon je jouw data op

    Vervuilde bedrijfsdata is een bedreiging voor je bedrijfsdoelstellingen. Constateer je dat master data vervuild is? Dan is het tijd voor een grote schoonmaak.
  • Data verrijken: meer waarde halen uit bedrijfsdata

    De methode om de datakwaliteit te verhogen: verrijken. Waar opschonen is gericht op het elimineren van vervuilde data, gaat het bij verrijken om het toevoegen van waarde aan bestaande data. Ontdek hoe je dit kunt doen.

22 Pagina's

17 minuten leestijd

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome