Tips voor het vaststellen van een kredietbeleid dat werkt

In deze whitepaper:

Download whitepaper

Vul je gegevens in en download de whitepaper

Over deze whitepaper

Afhankelijk van aan wie je het vraagt, verandert het beroep van creditmanager snel of staat het stil. Nieuwe technologie heeft het tempo van digitale transformatie bij sommige organisaties versneld, maar anderen doen nog steeds graag dingen op de ouderwetse manier - met pen, papier, stempels en archiefkasten of ze verdwalen in de “moderne” wereld met oneindige (technische) mogelijkheden. Het kredietbeleid van een bedrijf zou geen stof moeten vergaren met verouderde richtlijnen maar doet dat vaak wel. Het is belangrijk het kredietbeleid regelmatig te herzien om het up-to-date en in overeenstemming te houden met hoeveel kredietrisico je bereid bent te lopen.

  • Waar een goed krediet beleid begint

    De Credit Research Foundation (VS) heeft zes kritische vragen opgesteld voor het ontwikkelen van een kredietbeleid. Hoe deze vragen worden beantwoord, legt de basis voor het soort kredietbeleid dat het meest gunstig is voor je bedrijf.
  • Voorbeeld van een goed kredietbeleid

    Het kredietbeleid van een bedrijf kan in lengte variëren, van een paar pagina’s tot honderden pagina’s. In de whitepaper vind je een voorbeeld van een kredietbeleid dat kan worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf.
  • Checklist om naast je huidige beleid te houden

    Het kredietbeleid moet de vereiste informatie vermelden die je bedrijf verzamelt als onderdeel van de aanvraag. Je wilt er zeker van zijn dat je alle gegevens vastlegt die nodig zijn om een volledig beeld van de aanvrager te krijgen, zodat je de best geïnformeerde kredietbeslissing kunt nemen en de best mogelijke voorwaarden kunt bieden. In de whitepaper vind je een checklist die je kunt gebruiken om een compleet beeld te krijgen van een kredietaanvrager.

26 Pagina's

24 minuten leestijd

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome