Waarom grote bedrijven zoals Apple en Google om je D-U-N-S-nummer vragen

Michiel Scheepens
11 juli 2024 - Leestijd 2 minuten

In de digitale wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit voor grote bedrijven zoals Apple, Google en Amazon om precies te weten met wie ze zaken doen. Ze willen zeker zijn dat ze samenwerken met legitieme en betrouwbare bedrijven. Hier komt het D-U-N-S nummer om de hoek kijken. Maar wat is dit nummer precies en waarom is het zo belangrijk?

Wat is een D-U-N-S Nummer?

Het D-U-N-S nummer is een uniek identificatienummer dat door Dun & Bradstreet wordt uitgegeven aan bedrijven over de hele wereld. Het nummer helpt om bedrijfsinformatie te verzamelen en te verifiëren. Dit omvat gegevens zoals:

  • De officiële naam van het bedrijf
  • Het adres
  • Het telefoonnummer
  • Aantal medewerkers
  • Jaar van oprichting
  • Financiële gegevens

Deze informatie wordt voortdurend bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het actueel en accuraat is.

Waarom Vragen Apple, Google en Amazon om een D-U-N-S Nummer?

Apple
Wanneer je je inschrijft voor het Apple Developer Program, vraagt Apple om je D-U-N-S nummer. Hiermee kunnen ze controleren of je bedrijf echt bestaat en wettelijk geregistreerd is. Dit helpt hen om fraude te voorkomen en ervoor te zorgen dat hun platform veilig blijft voor alle gebruikers.

Google
Bij Google kan het D-U-N-S nummer helpen om het verificatieproces te versnellen wanneer je je aanmeldt voor maandelijkse facturering of hun adverteerdersprogramma. Hoewel het niet verplicht is, maakt het de beoordeling van je aanvraag veel eenvoudiger en sneller.

Amazon
Amazon gebruikt het D-U-N-S nummer om de geschiktheid van bedrijven te beoordelen die zaken willen doen op hun platform. Het nummer helpt Amazon om te verifiëren dat een bedrijf echt is en voldoet aan hun vereisten. Dit zorgt ervoor dat alleen betrouwbare bedrijven toegang krijgen tot hun marktplaats.

Ook in Nederland werken duizenden bedrijven zoals telecom- en leasemaatschappijen, energiebedrijven of banken en verzekeraars dagelijks met het D-U-N-S-nummer als uniek identificatiemiddel om een bedrijf te identificeren en verifiëren.

Lees ook: Data done right: 3 tips om optimaal gebruik te maken van je (externe) data

Waarom is dit belangrijk?

Voor grote bedrijven zoals Apple, Google en Amazon is het cruciaal om te weten met wie ze zaken doen om verschillende redenen:

  • Veiligheid: Ze willen hun platformen beschermen tegen frauduleuze activiteiten.
  • Betrouwbaarheid: Door te werken met legitieme bedrijven kunnen ze de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun diensten garanderen.
  • Efficiëntie: Het D-U-N-S nummer versnelt het verificatieproces, waardoor aanvragen sneller kunnen worden beoordeeld en goedgekeurd.

Hoe vraag je een D-U-N-S nummer aan?

Elk bedrijf dat in Nederland is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en in België bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), krijgt automatisch een D-U-N-S nummer toegewezen door Dun & Bradstreet. Als je jouw D-U-N-S nummer nodig hebt, kun je dit eenvoudig en snel aanvragen via onze website. Het proces duurt slechts twee minuten. Ga naar deze pagina en volg de eenvoudige instructies om je D-U-N-S nummer te ontvangen.

Wat kost het aanvragen van een D-U-N-S nummer?

Het aanvragen van een D-U-N-S nummer is in sommige landen gratis. In Nederland is dit echter niet het geval. Altares Dun & Bradstreet investeert doorlopend in het up-to-date houden van de informatie die gekoppeld is aan een D-U-N-S nummer. Deze voortdurende investering zorgt ervoor dat de gegevens accuraat en betrouwbaar blijven. Om deze reden wordt er een kleine vergoeding gevraagd voor het aanvragen van een D-U-N-S nummer in Nederland. Deze vergoeding helpt ons om de kwaliteit en nauwkeurigheid van onze data te waarborgen.

Interesse gewekt?
Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Data Detox

Raak je overtollige data kilo’s kwijt

Dirty Data kost bedrijven wereldwijd klauwen met geld. Bovendien lopen zij winst mis doordat ze concurrenten niet kunnen bijbenen die slimmer zijn met data en analytics. Met deze whitepaper stomen we je klaar voor efficient data management.

Pdf van 29 pagina’s, 0,4 MB
Data Detox

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome