133 Nederlandse bedrijven failliet in juli 2022 

Leestijd 3 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 10 augustus 2022

Persberichten

ROTTERDAM, 10 augustus 2022 – Er gingen afgelopen maand 133 bedrijven failliet in Nederland. Dat zegt bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet na analyse van de laatste cijfers. Deze 133 faillissementen zijn er iets meer dan een jaar eerder. In juli 2021 gingen er namelijk 124 bedrijven ‘out of business’.

Toch blijven veel bedrijven overeind, in aanloop naar het einde van de coronasteun. Voor corona gingen er gemiddeld veel meer bedrijven failliet: maar liefst 355 in juli 2019. De 133 van afgelopen maand passen perfect in een licht dalende tendens in 2022. In juni gingen er nog 146 bedrijven failliet.

Bouw en handel

De meeste faillissementen vielen in de bouw (27) en handel (21). Deze sectoren hebben veruit de meeste ondernemingen, waardoor dit geen verrassing is. Voor de handel is het lang geleden dat er zo weinig bedrijven omvielen. De laatste keer dat het aantal in die sector onder de 20 dook, was in oktober 2021 (19).

Er gingen 20 specialistische zakelijke dienstverleners failliet. Het aantal faillissementen in die sector ligt sinds drie maanden iets hoger dan voorheen. Sinds mei gingen er 61 van zulke bedrijven failliet, ongeveer net zoveel als in de zes maanden daarvoor.

Joris Peeters, Chief Data Scientist bij Altares Dun & Bradstreet: “We zien dat het aantal faillissementen hardnekkig laag blijft, óók na het wegvallen van de overheidssteun. De consumentenuitgaven zijn hoog en de werkloosheid historisch laag. Dit zorgt ervoor dat mensen en bedrijven, ondanks een afgenomen consumentenvertrouwen, geld uit blijven geven. Wellicht weten bedrijven hun gestegen kosten ook deels of geheel door te bereken aan klanten. Mede hierdoor blijven bedrijven ‘gewoon’ in zaken.”

Download het rapport

Deel via social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Wilt u meer lezen over creditmanagement en compliance?

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Schrijf je nu in!

Ja, ik wil elke maand op de hoogte worden gebracht van trends & ontwikkeling rondom Credit Risk, Compliance, Master Data, Supply Chain en Sales & Marketing.

Je keuze voor

quizz outcome