De barometer april 2022: enorme daling faillissementen

Michiel Scheepens
12 mei 2022 - Leestijd 2 minuten

Als het gaat om de financiële gezondheid van bedrijven en faillissementen hebben wij als geen ander zicht op de huidige stand van zaken. In deze bijzondere tijden is het van groot belang een vinger aan de pols te houden op de financiële gezondheid van je afnemers en toeleveranciers. De barometer toont maandelijks de huidige faillissementen in vergelijking met voorgaande periodes en andere branches.

Lees het persbericht.

Faillissementen Nederland 2022

In april 2022 (peildatum 10-5-2022) zijn in totaal 106* faillissementen uitgesproken. Dat zijn er 79 minder dan het aantal faillissementen vorige maand, maart 2022 (185). In april 2021 was het aantal hoger. Toen gingen er 141 ondernemingen failliet. Met 206 faillissementen is november 2021 de maand met de meeste faillissementen in de afgelopen 12 maanden. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal faillissementen laag, zelfs lager dan voor de coronacrisis. Dit is een gevolg van de overheidssteun die ervoor moet zorgen dat de normaliter gezonde organisaties tijdens de crisis overeind blijven. Een bijeffect van deze steunpakketten is dat financieel ongezonde organisaties ook niet failliet gaan.

*De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Top 10 sectoren met de meeste faillissementen in april 2022

In april gingen de meeste bedrijven in de sector Handel failliet, namelijk 26, over heel 2021 was dit ook de sector met de meeste faillissementen, namelijk 294. Ook de sector Bouwnijverheid valt in negatieve zin op door het hoge aantal faillissementen (21).

Altares Dun & Bradstreet: jouw datapartner

Altares Dun & Bradstreet helpt organisaties een bedrijfscultuur te creëren waarin data als strategisch wapen voorop staat. Onze Dun & Bradstreet data cloud is een onuitputtelijke bron van informatie, met inzichten die 90% van alle fortune 500 bedrijven dagelijks raadpleegt. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van een master data management strategie? Neem dan contact met ons op.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome