Zo stel je eenvoudig een leveranciersprofiel samen 

Henrica Westhoeve
5 maart 2024 - Leestijd 5 minuten

Veel leveranciers managen kan een uitdaging zijn, vooral om een compleet beeld te krijgen van elke leverancier. Niet elke leverancier levert de informatie aan op de manier die je zou willen, of het is lastig om deze op één vaste manier in je CRM-/ERP-systeem te verwerken. Een overzichtelijk leveranciersprofiel kan hierbij helpen. 

rows of colourful contrainers

Data die je nodig hebt

Vaak wordt de inkoop-/procurementafdeling gezien als gatekeeper als het aankomt op riskmanagement. Het beheren van al deze leveranciers kan een behoorlijke klus zijn en vaak kost het erg veel tijd om alle informatie over een leverancier op te vragen of te zoeken. Externe data kan je hierbij helpen. Denk dan aan data over ESG en duurzaamheid, informatie over kredietrisico’s en compliance informatie.  

Data waar je het nodig hebt

Een gemiddeld bedrijf werkte in 2022 met zo’n 150 applicaties volgens Statista en dit neemt de komende jaren alleen maar toe. Een nieuwe tool voor de afdeling is dus niet de ideale oplossing. Het makkelijkste is om een integratie te hebben die naadloos samenwerkt met je CRM-/ERP-systeem. Hiervoor heeft Altares Dun & Bradstreet Data Blocks.  

Alleen de data die relevant is

Data Blocks kun je zien als een soort modules vol met data over een specifiek onderwerp. Denk aan een ESG-data blokje. Deze ESG Data Block kun je naadloos integreren en geeft vervolgens bij elke leverancier een score aan. Ook zijn er verschillende Credit Risk Data Blocks, Compliance Data Blocks en meer. Omdat Data Blocks modulair zijn kun je zo je eigen pakket samenstellen. Zo betaal je alleen voor de data die je wilt, en integreer je alleen de blokken die voor jouw afdeling relevant zijn. 

Bekijk ook: Data Blocks: precies de data die je nodig hebt

Een compleet profiel

Als je Data Blocks hebt geïntegreerd, heb je bij elke leverancier dezelfde data paraat en creëer je één compleet overzicht per leverancier. Ook kan je de data gebruiken voor dashboarding in je CRM/ERP-systeem. 

Het creëren van overzichtelijke leveranciersprofielen kan lastig zijn vanwege verschillende informatiestromen en integratieproblemen in CRM-/ERP-systemen. Altares Dun & Bradstreet Data Blocks bieden een oplossing door modulaire datapakketten aan te bieden die naadloos integreren en alleen relevante informatie bevatten. Door deze aanpak kunnen bedrijven efficiënter risico’s beheren en gestructureerde informatie gebruiken voor analyses binnen hun systemen. 

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome