Zet negatieve pers en wanbetalers buitenspel

Screen zakelijke relaties razendsnel op adverse media, kredietrisico, sancties en andere risico’s en voorkom negatieve pers en wanbetalers. 

KYC-screening voor Betaald Voetbal Organisaties

Voorkom negatieve aandacht voor de club door alleen zaken te doen met integere bedrijven en personen. Screen zakelijke relaties en investeerders on-demand op tientallen compliancerisico’s en houd risico’s buiten het stadion.

Sponsoren

Verifieer sponsoren en ontdek wie de UBO’s zijn en screen ze op internationale sanctie- en PEP-lijsten.

Investeerdersrelaties

Ontdek hoe een bedrijf zich verhoudt tot de concernstructuur en leg geldstromen bloot.

Business Seat houders

Screen Business Seat houders op tal van compliancerisico’s en weet met wie je zakendoet. 

Herken je deze situaties?

Ontdek hoe je ermee omgaat dankzij onze data en oplossingen.

Skybox verhuren
Je staat op het punt om een skybox te verhuren aan een bedrijf. Er is een flinke som geld mee gemoeid en beide partijen willen de overeenkomst graag ondertekenen. Wat moet je doen?

De kans bestaat dat je onbewust deelneemt aan het witwassen van geld. Als de bank twijfelt over je klant, kunnen ze vragen stellen en kan dit de overeenkomst in de weg staan. Door dit bedrijf te screenen met onze tools, weet je binnen 30 seconden met wie je te maken hebt. Zo voorkom je twijfel bij de bank, voldoe je aan wet- en regelgeving en voorkom je dat je onderdeel wordt van een keten van witwassers.
Business seat upgraden
Een ondernemer wil haar business seat upgraden, en jullie sluiten een overeenkomst. De betaling wordt voldaan door een andere bedrijf dan het bedrijf dat op de overeenkomst staat. Mag dit?

Het mag, maar omdat de overeenkomst met bedrijf A is en bedrijf B betaald, dien je beide bedrijven te screenen op compliancerisico’s. Van beide bedrijven moet je vaststellen wie de UBO’s zijn en hen screenen op (inter)nationale PEP- en sanctielijsten. Zowel het vaststellen van de UBO's als het screenen doe je snel & eenvoudig met onze tools.
Transfer
Een speler wordt verkocht aan een buitenlandse club. Deze club financiert de speler via 2 bedrijven en via 1 persoon. Het geld komt dus van 3 verschillende partijen. Wat moet je doen?

Ten eerste dien je de bedrijven te screenen op sancties. Ook moet je van deze bedrijven de UBO’s vaststellen. Vervolgens screen je alle UBO’s, incl. de persoon die de speler financiert, op (inter)nationale PEP- en sanctielijsten. Met onze tools duurt het screenen van het bedrijf en de personen ongeveer 30 seconden.
Nieuwe shirtsponsor
Een internationaal bedrijf wilt shirtsponsor worden voor het hoogste bedrag in de geschiedenis van de club. Dit is een prachtige kans, maar welke risico’s loop je bij internationaal zakendoen?

Om te weten met wie je zakendoet, moet je de ‘corporate structure’ van deze sponsor in kaart brengen: dit zijn alle bedrijven die via aandelen verbonden zijn aan dit bedrijf. Dankzij ons D-U-N-S-nummer kunnen wij deze verbanden leggen. Stel dat een Russisch bedrijf een belang heeft in de sponsor, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben omdat momenteel veel Russische bedrijven gesanctioneerd zijn.
Klik Hier
Stadion verbouwing
Tijdens de zomerstop wordt het stadion verbouwd door een Nederlandse aannemer. Je screent dit bedrijf en het blijkt dat de uiteindelijke belanghebbende een buitenlandse overheid is. Wat moet je doen?

Je kan alsnog zakendoen met deze aannemer, maar voorzichtigheid is geboden. Het is niet gelijk een no-go, maar net als bedrijven kunnen overheden gesanctioneerd zijn of te maken hebben met beperkingen vanuit andere overheden. Met onze data breng je in kaart hoe en voor hoeveel % deze overheid eigenaar is van het aannemersbedrijf.
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Waarop kun je screenen?

Screen bedrijven en personen in Nederland en daarbuiten op:

Hoe kun je screenen?

Van on-demand screening tot geautomatiseerde screening in je eigen systemen.

indueD

On-demand bedrijven en personen screenen in binnen- en buitenland op tientallen compliancerisico's.

API

Onze compliancedata in real-time gekoppeld aan je systemen. Verrijk je contacten met onze compliance scores.

En volgend seizoen?

Wat nu zo is, hoeft volgend jaar niet zo te zijn. Daarom is het verstandig om je investeerders en zakelijke relaties te monitoren.

Stel dat je sponsor wordt overgenomen door een gesanctioneerd bedrijf of persoon, dan moet zo’n risico niet ongezien je portfolio binnensluipen. Dankzij monitoring krijg je tijdig een alert en kun je actie ondernemen voordat het tot problemen leidt.

Twee camera's op paal

Waarmee kunnen we je helpen?

Met onze data kunnen we wereldwijd UBO’s, pseudo-UBO’s en aandeelhouders vaststellen van nationale en internationale organisaties. Deze personen screen je vervolgens on-demand (individueel of in bulk) via onze tools of geïntegreerd in je eigen systemen of apps.

De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal te screenen bedrijven en/of personen en of er gebruik wordt gemaakt van monitoring. Je krijgt altijd een prijs op maat.

Als je on-demand bedrijven en personen wilt screenen, maak je gebruik van tooling die per direct beschikbaar is. Als je onze compliance data wilt integreren in je eigen systeem, zoals een CRM of ERP, duurt de implementatie enkele weken.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome