Check de financiële gezondheid van bedrijven met een credit check

Ontdek onze financiële informatie voor betrouwbare credit checks

Onze credit check maakt gebruik van de gerenommeerde financiële informatie en inzichten van Dun & Bradstreet. Hiermee check je 500+ miljoen bedrijven wereldwijd.

Overall Business Risk

De Overall Business Risk is een mondiale risicoscore gebaseerd op lokale data. Het creëert een mondiale consistente blik zodat een credit check gebruikt kan worden om in verschillende landen bedrijven te vergelijken.

Paydex

De Paydex is een analyse van miljoenen betalingen en betaalervaringen en toont aan hoe snel een bedrijf z'n facturen betaald. Dagelijks voegen we duizenden betalingen toe voor een up-to-date Paydex en betrouwbare credit checks.

D&B Rating

De Dun & Bradstreet Rating wordt al jaren gezien als de leidende indicator voor bedrijfsrisico in onze credit checks. De D&B Rating, met daarin de 'financiële sterkte' (gebaseerd op net equity) en de 'risicofactor' geven aan hoe risicovol het zakendoen is met een bepaald bedrijf.

Kredietlimiet

De Kredietlimiet is het geadviseerd maximum krediet dat een crediteur op één moment uit zou moeten hebben staan. De limiet is een berekening van de bedrijfsgrootte, industrie (SIC) en Risk Factor.

D&B Failure Score

De D&B Failure Score maakt risico zichtbaar en is gebaseerd op de grootst mogelijke hoeveelheid handelsinformatie. Deze score verfijnd de D&B Rating van 1 tot 4 tot een schaal van 1 tot 100. Hoe hoger de score, hoe gezonder het bedrijf.

Corporate Linkages

Corporate Linkages ontrafelt de relaties tussen bedrijven binnen een concernstructuur. Dit kunnen we doen dankzij de kracht van het D-U-N-S-nummer; een uniek 9-cijferig nummer voor iedere entiteit ter wereld.

Feiten over onze financiële informatie

500M+

Bedrijfsentiteiten wereldwijd

120M

Hierarchy members

375M

Data-elementen dagelijks geüpdatet

200

Markten wereldwijd

1B

Handelservaringen

20 jaar

Betaalervaringen

Over onze credit check

Wat vind je nog meer in onze credit check?

Ontravel complexe bedrijfsstructuren

In onze credit check vind je de Dun & Bradstreet Family Tree: hiermee ontdek je kredietrisico’s binnen een bedrijfsstructuur (zoals entiteiten, hoofdkantoren, lokale vestigingen, etc.) 

 • Visualiseer dochterondernemingen en lokale vestigingen van een bedrijfsstructuur 
 • Ontdek het totale risico binnen een bedrijfsstructuur
 • Stel de bedrijfsomvang vast en potentiële belangenverstrengeling
 • Rapporteer nauwkeurig over grotere leveranciers
db credit visual
D&B Credit

Juridische activiteiten

Juridische activiteiten uit het verleden en heden kunnen van invloed zijn op de financiële stabiliteit en activiteiten van een bedrijf. Hier ontdek je rechtszaken en daaruit voortvloeiende gerechtelijke uitspraken. Dun & Bradstreet is de enige kredietrisicodataprovider die procesgegevens uit een eerder stadium aanbiedt.

Voorbeelden van juridische activiteiten in een credit check die van invloed kunnen zijn op je bedrijf zijn:

 • Faillissementsgebeurtenissen (zoals administratie, curatele en faillissement)
 • Gerechtelijke uitspraken
 • Andere openbare deponeringen

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring
Country Insight Snapshot

Raadpleeg landspecifieke data en inzichten

Dun & Bradstreet Country Insight Services biedt informatie, inzichten en aanbevelingen van experts om kansen en bedreigingen te ontdekken in specifieke landen – ideaal voor organisaties die wereldwijd zakendoen.

 • Download eenvoudig een Country Snapshot of een volledig landenrapport.
 • Raadpleeg informatie over 132 landen
 • Gebruik de Country Risk Indicator voor een cross-border vergelijking van DB1 tot DB7, waar 7 het hoogste risico vormt
 • Maak beslissingen met de AAA-rating, het bekendste model in de markt

Credit checks uitvoeren in je CRM of ERP

Met onze API transformeer je de manier waarop je zakendoet. Je connect risico- en financiële gegevens in de toepassingen waar je ze het meest nodig hebt. Bied je teams data & inzichten die ze nodig hebben om de kwaliteit en snelheid van besluitvorming te verbeteren en zo betere bedrijfsresultaten te behalen.

 • Werk via je CRM of ERP met onze kredietrisicodata en inzichten
 • Verbeter je cashflow door risico te verminderen en tegelijk kansen te spotten in je portfolio 
 • Synchroniseer de informatieflow met al je systemen voor betere financiële beslissingen
 • Automatiseer financiële beslissingen en processen
D&B Credit

Waarom een credit check van Altares Dun & Bradstreet?

Exclusieve partner van het Dun & Bradstreet Worldwide Network in de Benelux en Frankrijk

Uitgebreide kennis van concernstructuren, dus ook financiële inzichten in dochterondernemingen

175 jaar ervaring

Gepatenteerd datakwaliteitsproces

Dagelijkse monitoring en updates zorgen voor altijd actuele data

Veelgestelde vragen

Voor een zuiver, efficiënt en effectief klantacceptatieproces, heb je een betrouwbare bron met actuele bedrijfsinformatie nodig. Integreer Dun & Bradstreet data direct in jouw eigen omgeving en automatiseer jouw acceptatieproces voor snelle, onderbouwde en consistente beslissingen. Lees meer.

Is er een veelbelovende lead binnengekomen? Goed zo! Maar nu is het tijd om een aantal zakelijke beslissingen te nemen. Ga je hem accepteren als klant? Mag hij op krediet kopen en zo ja op welke voorwaarden? Gebruik bij het maken van deze beslissingen onze betrouwbare bedrijfsinformatie, zoals onze kredietrisicodata. Dan voorkom je dat je zakendoet met bedrijven die eigenlijk niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen. Lees meer.

De landeninformatie van Altares Dun & Bradstreet informeert je over alles wat je moet weten over het zakendoen in een specifiek land. Je blijft op de hoogte van belangrijke wijzigingen en van verwachtte nationale ontwikkelingen binnen een land die invloed kunnen hebben op jouw onderneming. Lees meer.

Door jouw eigen klantinformatie te verrijken met waardevolle data van Altares Dun & Bradstreet creëer je een helder overzicht en weet je altijd exact hoe jouw klantenportfolio ervoor staat. Waar zitten jouw risico’s en waar liggen kansen? Op basis van dit inzicht kan je segmentatie aanbrengen in jouw aanmaningstraject en focus bepalen binnen jouw portefeuille. Lees meer.

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome