Opnieuw flinke daling faillissementen in derde kwartaal 2010

Leestijd 5 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 4 oktober, 2010

Press releases

Friesland laat meeste herstel zien, Groningen het minste.

Rotterdam, 4 oktober 2010 – Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van 2010 met 20 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname van het aantal faillissementen is het grootst in de provincie Friesland en het kleinst in de provincies Groningen en Zeeland. Dit blijkt uit onderzoek naar faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven door Dun & Bradstreet.

In het derde kwartaal van 2010 gingen in totaal 1557 bedrijven over de kop, vorig jaar waren dit nog 1938 bedrijven. De sterkste afname van het aantal faillissementen is te zien in de sector landbouw en visserij (-36 procent), transport (-26 procent) en in de retail (-26 procent). In groothandel (-2 procent) was de afname minimaal. Ook de bouwsector liet een kleinere daling zien (-10 procent). Sabine Besselink, marketingmanager bij Dun & Bradstreet: “Voor het tweede kwartaal op rij is er een significante daling te zien van het aantal faillissementen en kunnen we spreken van een daadwerkelijk herstel. Het aantal bedrijven dat bankroet gaat, ligt beduidend lager dan in 2009, maar tegelijkertijd nog ruim boven het niveau van 2008, voor de economische crisis.”

Verschil tussen Nederlandse provincies

In alle provincies in Nederland is het aantal faillissementen afgenomen in het derde kwartaal van 2010. Toch zit er een aanzienlijk verschil in de ontwikkeling van het aantal bedrijven dat over de kop ging in de verschillende provincies. Terwijl de provincies Friesland (-48 procent) en Utrecht (-38 procent) het erg goed deden, bleven Groningen en Zeeland achter met een afname van slechts 2 procent in beide provincies. Hieronder volgt een overzicht van de ontwikkeling in het derde kwartaal van alle provincies:

Afname faillissementen per provincie:

Friesland (-48 procent)
Utrecht (-38 procent)
Overijssel (-31 procent)
Drenthe (-28 procent)
Gelderland (-25 procent)
Limburg (-23 procent)
Zuid-Holland (-21 procent)
Noord-Brabant (-12 procent)
Flevoland (-10 procent)
Noord-Holland (-4 procent)
Zeeland (-2 procent)
Groningen (-2 procent)

Share on social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

White paper

Credit Monitoring

Opportunities for your organization in focus

A credit check at customer acceptance is valuable, but also immediately outdated. The real credit risk actually begins after you have accepted a customer. accepted. The solution: monitor the financial health of your customers in real time.

Pdf of 16 pages, 0.4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Looking up a company or D-U-N-S number?

Looking up an article or topic?

Suggestions

Je keuze voor

quizz outcome