185 Faillissementen in maart; mogelijke start van opwaartse trend

Leestijd 4 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 11 april, 2022

Persberichten

Rotterdam, 11 april 2022 – Afgelopen maart gingen 185 bedrijven in Nederland failliet. Dat blijkt uit de laatste cijfers die bedrijfsdataexpert Altares Dun & Bradstreet vandaag presenteert. Die 185 faillissementen zijn er 20 meer dan in februari, toen er 165 bedrijven stopten. In maart 2021 was het aantal iets hoger. Toen gingen er 193 ondernemingen failliet.

Altares Dun & Bradstreet analyseert maandelijks het aantal faillissementen in Nederland. Het bedrijf heeft inzicht in honderden miljoenen geanonimiseerde bedrijfsrecords uit meer dan 30.000 bronnen, waardoor Altares Dun & Bradstreet betrouwbare uitspraken kan doen over het aantal actieve ondernemingen in een land.

Handel en bouw

Meestal vallen de meeste faillissementen in Nederland in de handel en bouw. Maart was daar geen uitzondering op, met 34 faillissementen in de handelssector en 32 ondernemingen in de bouwnijverheid die stopten. Vorige maand vielen al 28 handelsondernemingen en 27 bouwbedrijven om. Omdat deze sectoren ook de meeste ondernemingen tellen is deze trend niet vreemd.

Overige ontwikkelingen

In december 2021 gingen er nog zes energiebedrijven failliet. In de eerste twee maanden van dit jaar viel er geen enkel faillissement te noteren, in maart slechts één. Ook in de specialistische zakelijke dienstensector lijkt het goed te gaan. In heel 2021 gingen er gemiddeld zo’n veertien bedrijven per maand failliet in die branche; in maart waren het er maar acht.

De gezondheids- en welzijnszorg had in februari al zijn slechtste maand sinds begin 2021. Toen gingen er 17 bedrijven failliet, terwijl er in heel 2021 geen enkele maand meer dan 10 faillissementen zag. In maart was de schade nog groter, met 20 bedrijven die gedwongen ophielden te bestaan.

Lees hier het Faillissementenrapport maart.

Deel via social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome