Aantal nieuwe registraties Limited Liability Partnership daalt

Leestijd 3 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 9 maart, 2018

Persberichten

Rotterdam, 9 maart 2018 – Het aantal Nederlandse bedrijven dat zich met de rechtsvorm Limited Liability Partnership (LLP) heeft ingeschreven, daalt na een piek te hebben bereikt in 2016. Dit blijkt uit de cijfers van Dun & Bradstreet. In 2017 werden minder bedrijven met deze rechtsvorm geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en de daling lijkt zich voort te zetten in 2018.

Aantal nieuwe registraties Limited Liability Partnership daalt

LLP als rechtsvorm

LLP is een rechtsvorm die gelijkenissen vertoont met de vennootschap. De rechtsvorm is in 2000 in het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. De kenmerken zijn: een afgeschermd vermogen, beperkte aansprakelijkheid, rechtspersoonlijkheid en fiscale transparantie. Doordat de eigenaar niet hoofdelijk aansprakelijk is, is de rechtsvorm aantrekkelijk voor vrije beroepen. Al langere tijd wordt de rechtsvorm gebruikt door advocaten, consultants en tandartsen registreren zich nu ook steeds vaker als LLP.

Aantal inschrijvingen

De Nederlandse LLP’s zijn in Nederland gevestigd en hebben een KvK-inschrijving, maar hebben zich in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd. Sinds 1999 hebben zich 665 van dit soort LLP’s ingeschreven in Nederland, waarvan er op dit moment nog 427 juridisch actief zijn.

Adriaan Kom, Head of Strategic Alliances bij Dun & Bradstreet: “De piek in 2010 en 2016 zijn mogelijk het gevolg van wijzigingen in de wet. Bijvoorbeeld de wijziging waarmee vrije beroepen verplicht zijn om zich te laten registeren. In 2017 was de rechtsvorm minder populair en het is de verwachting dat zich in 2018 tevens minder LLP’s de Nederlandse markt betreden.”

grafiek inschrijvingen LLP

Deel via social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Wilt u meer lezen over creditmanagement en compliance?

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Schrijf je nu in!

Ja, ik wil elke maand op de hoogte worden gebracht van trends & ontwikkeling rondom Credit Risk, Compliance, Master Data, Supply Chain en Sales & Marketing.

Je keuze voor

quizz outcome