Ondernemerskansen in landen met laag faillissementsrisico

Leestijd 5 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 2 augustus, 2012

Persberichten

Ondernemers die willen investeren in het buitenland kunnen dit het best doen in onder meer Finland, Letland, Duitsland, de Verenigde Staten of Brazilië. In deze landen is de kans op een faillissement het komende jaar het kleinst. In de landen Italië, Spanje, Portugal en ook in Nederland zijn de vooruitzichten minder positief. Dit blijkt uit de Insolvency Risk Outlook van Dun & Bradstreet.

Ondernemerskansen in landen met laag faillissementsrisico

Dun & Bradstreet voorspelt dat in Finland, Litouwen, Letland, Nieuw Zeeland, Singapore, Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Noorwegen, Israël en Slovenië, de kans op faillissementen in het derde en vierde kwartaal van 2012 het kleinst is. Bedrijven in deze landen hebben gemiddeld een hogere liquiditeit. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Jan Willem de Vries, algemeen directeur van Dun & Bradstreet: ‘In dit instabiele economische klimaat, durven ondernemers minder te investeren. Toch ligt er in een aantal landen wel degelijk kansen om bestaande business uit te breiden of om nieuwe te creëren. Daarbij zullen ook salesinspanningen meer resultaat opleveren als zij gericht worden op bedrijven die daadwerkelijk in staat zijn te betalen.’

Korting bij sneller betalen

Het is bekend dat landen als Italië, Portugal en Spanje zwaar zijn geraakt door de eurocrisis. De ‘Insolvency Index’ laat zien dat de status van deze landen de komende tijd niet verandert. Nederland bevindt zich in hetzelfde rijtje en laat een hoog faillissementsrisico zien. Zowel de economische vooruitzichten als de ontwikkeling van het aantal faillissementen is negatief. De Vries: ‘Landen die het de komende tijd als gevolg van een verslechterende economie naar verwachting ook moeilijk gaan krijgen, zijn Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Hier is het risico aanwezig dat bedrijven betalingen niet meer kunnen voldoen. Als ondernemer kun je hierop anticiperen door bijvoorbeeld een Frans bedrijf waarmee je zaken doet, korting aan te bieden als zij tijdig betalen.’ Ondernemers die zaken doen in landen met een hoog faillissementsrisico, kunnen ook rente gaan rekenen op te laat betaalde rekeningen.

Over de Insolvency Risk Outlook

De Insolvency Risk Outlook van Dun & Bradstreet verschijnt 2 keer per jaar. Het rapport geeft inzicht in de wereldwijde ontwikkeling van de faillissement cijfers. Het rapport schets de vooruitzichten voor 2012 en geeft een wereldwijde faillissementen ‘Insolvency Index’ voor 29 landen.

Deel via social media

Anne de Geus

Marketing Campaign Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome