De barometer augustus 2022: 166 faillissementen in Nederland

Michiel Scheepens
14 september 2022 - Leestijd 2 minuten

Als het gaat om de financiële gezondheid van bedrijven en faillissementen hebben wij als geen ander zicht op de huidige stand van zaken. In deze bijzondere tijden is het van groot belang een vinger aan de pols te houden op de financiële gezondheid van je afnemers en toeleveranciers. De barometer toont maandelijks de huidige faillissementen in vergelijking met voorgaande periodes en andere branches.

In augustus 2022 (peildatum 8-9-2022) zijn in totaal 166* faillissementen uitgesproken. Dat zijn er 33 meer dan het aantal faillissementen vorige maand, juli 2022 (133), 40 meer dan in dezelfde
periode in 2021 (126), 21 minder dan in dezelfde periode in 2020 (187) en 108 minder dan in dezelfde periode in 2019 (274).

Met 206 faillissementen is november 2021 de maand met de meeste faillissementen in de afgelopen 12 maanden. Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal faillissementen laag, zelfs lager dan voor de coronacrisis. Dit is een gevolg van de overheidssteun die ervoor moet zorgen dat de normaliter gezonde organisaties tijdens de crisis overeind blijven. Een bijeffect van deze steunpakketten is dat financieel ongezonde organisaties ook niet failliet gaan.

*De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Faillissementen per sector in augustus 2022

In juli gingen de meeste bedrijven in de sector Handel failliet, namelijk 44. Ook de sector Bouwnijverheid valt in negatieve zin op door het hoge aantal faillissementen (33).

Als we het aantal faillissementen afzetten tegen het totaal aantal bedrijven in een branche, zien we dat de klappen vooral vallen in de sectoren Industrie gevolgd door Bouwnijverheid en Handel.

Altares Dun & Bradstreet: jouw datapartner

Altares Dun & Bradstreet helpt organisaties een bedrijfscultuur te creëren waarin data als strategisch wapen voorop staat. Onze Dun & Bradstreet data cloud is een onuitputtelijke bron van informatie, met inzichten die 90% van alle fortune 500 bedrijven dagelijks raadpleegt. Heb jij hulp nodig bij het opzetten van een master data management strategie? Neem dan contact met ons op.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome