Infographic: Monitor kredietrisico’s en anticipeer in iedere fase

Anne de Geus
30 september 2019 - Leestijd 4 minuten

Nieuwe klanten, nieuwe risico’s? Niet altijd. Want naast het controleren met wie je in zee gaat kun je, om kredietrisico’s te beperken, tijdens elke fase van het kredietproces anticiperen op diverse signalen. Het begint al vóór je een offerte stuurt en stopt zeker niet als de klant eenmaal producten of diensten bij je afneemt. Want dan ga je namelijk leveren. En beginnen de risico’s pas echt.

Blijvend je klanten monitoren? Zo kun je nare verassingen voorkomen, tijdig maatregelen nemen en je DSO verlagen. Zoals betalingsvoorwaarden stellen wanneer je ziet dat de kredietwaardigheid van een klant verandert. Krijg je juist een positief signaal? Dat betekent een extra kans voor sales. Plus: wanneer jij je klant – inclusief zijn kredietwaardigheid – écht kent, kun je hem veel beter van dienst zijn.

Ontdek in onze infographic hoe monitoring aan de hand van actuele kredietinformatie, voorspellende indicatoren, scores en alerts je helpt in de 7 fases van het kredietproces. Verder lezen? Lees de blog: Drie voordelen van het monitoren van kredietrisico’s voor jouw bedrijf.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om kredietrisico’s binnen jouw bedrijf te monitoren? Bekijk dan onze oplossingen voor credit risk management. Zoals D&B Finance Analytics, (voorheen D&B Credit) ons platform voor risico- en portfoliomanagement.

altares-listicle-kredietrisicoplatform-scaled

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Wil je meer lezen over creditmanagement en compliance?

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Schrijf je nu in!

Ja, ik wil elke maand op de hoogte worden gebracht van trends & ontwikkeling rondom Credit Risk, Compliance, Master Data, Supply Chain en Sales & Marketing.

Je keuze voor

quizz outcome