Nog nooit zo weinig faillissementen in januari: 126 bedrijven sloten hun deur

Leestijd 12 minuten | Anne de Geus | 10 februari 2022

Persberichten

Graadmeter voor economie pas bij aflopen steunmaatregelen

Rotterdam, 10 februari 2022 – In januari 2022 zijn in Nederland in totaal 126 faillissementen uitgesproken. Dat zijn er 31 minder dan december en 35 minder dan januari 2021 (161). Dit betekent opnieuw een historisch laagtepunt, volgens bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet. De meeste faillissementen zijn gevallen in de sectoren Handel (23), gevolgd door Bouwnijverheid met achttien uitgesproken faillissementen. Deze twee sectoren zijn tevens koplopers als we naar heel 2021 kijken met respectievelijk 313 en 310 faillissementen.

Faillissementen geen huidige graadmeter voor economie

David Verheecke, Managing Director Benelux bij Altares Dun & Bradstreet: “In een economie zonder overheidssteun zouden deze cijfers een glooiende economische situatie schetsen, echter is dat op dit moment niet aan de orde. Als we namelijk kijken naar hoe het aantal faillissementen zich normaliter verhoudt tot de ontwikkeling van het BBP, zou het aantal veel hoger moeten liggen.”

Faillissementen januari 2022 door Altares Dun & Bradstreet


Steunmaatregelen

“Een bijeffect van de steunmaatregelen van de overheid is dat financieel ongezonde organisaties ook blijven bestaan. Wanneer de steunmaatregelen worden opgeheven, zal moeten blijken hoe de bedrijven echt uit de coronacrisis zijn gekomen.” aldus David Verheecke.

Lees hier het hele rapport.

Deel via social media

Anne de Geus

Public Relations Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Wilt u meer lezen over creditmanagement en compliance?

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Schrijf je nu in!

Ja, ik wil elke maand op de hoogte worden gebracht van trends & ontwikkeling rondom Credit Risk, Compliance, Master Data, Supply Chain en Sales & Marketing.

Je keuze voor

quizz outcome