Smart Profile gaat verder onder de vlag van Altares Dun & Bradstreet

Leestijd 3 minuten | Geschreven door Anne de Geus | 11 augustus 2023

Persberichten

Rotterdam, 11 augustus 2023 – Smart Profile, ook wel bekend als Computer Profile, aanbieder van diepgaande data op het gebied van Automotive en IT, maakt een doorstart onder de vlag van Altares Dun & Bradstreet, marktleider in het verzamelen, verwerken en leveren van zakelijke bedrijfsgegevens.

Het voormalige Computer Profile is opgericht in 1996 onder leiding van Michiel Alkemade. In 2019 is de naam veranderd naar Smart Profile. De afgelopen jaren heeft Smart Profile zich gespecialiseerd in het verzamelen van data voor bedrijven in de Automotive en IT-sector. Vanaf vandaag is dit een aanvulling op het aanbod van Altares Dun & Bradstreet. Alkemade zal verantwoordelijk blijven voor deze business unit.

De samenhang tussen de producten en diensten van Altares Dun & Bradstreet en Smart Profile is duidelijk zichtbaar. Smart Profile en Altares Dun & Bradstreet werken al jaren goed samen. Dun & Bradstreet data, waaronder het DUNS-nummer, vormt één van de hoekstenen van hun dataproces.

Vertrouwde dienstverlening, nieuwe mogelijkheden

Voor de huidige klanten van Smart Profile blijven de diensten en producten onveranderd. De doorstart heeft geen invloed op de continuïteit van de dienstverlening en klanten kunnen blijven vertrouwen op de kwaliteit en klantenservice die ze gewend zijn.

Michiel Alkemade, oprichter van Smart Profile: “We zijn verheugd over de doorstart van Smart Profile onder de vleugels van Altares Dun & Bradstreet. Dit biedt nieuwe mogelijkheden en versterkt onze positie om onze klanten nog beter te ondersteunen met waardevolle data en-inzichten voor het nemen van strategische beslissingen. De toewijding van Altares Dun & Bradstreet aan zaken als klantenservice, datakwaliteit en innovatie sluit naadloos aan bij onze waarden. We hebben vertrouwen in een veelbelovende toekomst.”

David Verheecke, Managing Director bij Altares Dun & Bradstreet: “De afgelopen maand hebben we intens samengewerkt met het team van Smart Profile om tot een akkoord te komen. We geloven in de synergie van beide teams waarbij de klanten van Smart Profile nu ook toegang krijgen tot onze expertise over kredietrisico, compliance, ESG en Master Data Management. Wij kunnen op onze beurt onze klanten ondersteunen met de aanvullende inzichten die Smart Profile heeft opgebouwd over Automotive en IT.

Afgelopen week zijn medewerkers van beide bedrijven op de hoogte gebracht.

Deel via social media

Anne de Geus

PR & Communications Officer

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome