Wat betekent KVK serviceprovider zijn?

Jeroen Kempers
12 juni 2024 - Leestijd 2 minuten

Recentelijk kondigden we aan dat Altares Dun & Bradstreet officieel serviceprovider van de Kamer van Koophandel (KVK) is geworden. Deze vernieuwde samenwerking benadrukt het belang van privacy voor ingeschreven ondernemers en versterkt de rechtszekerheid. Maar er zijn nog meer veranderingen die deze samenwerking met zich meebrengt. We leggen het je graag uit.

Achtergrond

Een serviceprovider van de KVK ben je specifiek voor de producten en de data van de Kamer van Koophandel. Om officieel erkend te worden als serviceprovider moet een organisatie voldoen aan strikte voorwaarden op het gebied van privacy en rechtszekerheid. De KVK heeft een speciale serviceprovider pagina waar alle erkende partners te vinden zijn.

Net als andere serviceproviders hebben wij geen toegang tot alle data. Bepaalde informatie is beschermd en mag door de KVK niet gedeeld worden, zelfs niet met een serviceprovider. Denk hierbij aan bijzondere persoonsgegevens of privégegevens van bijvoorbeeld bestuurders of aandeelhouders. Echter, als serviceprovider hebben we nu toegang tot meer data dan voorheen, en deze data is bovendien veel actueler. We ontvangen alle wijzigingen nu realtime vanuit het handelsregister, wat ons in staat stelt altijd de meest recente informatie te verstrekken.

Daarnaast hebben we nu ook toegang tot meer data over bepaalde juridische bestuursvormen, zoals verenigingen, stichtingen en VOF’s. Voorheen was het moeilijk om gedetailleerde bestuursinformatie van deze rechtsvormen te verkrijgen, maar dankzij onze overeenkomst hebben we nu toegang tot deze cruciale informatie.

Voordelen

Altares Dun & Bradstreet investeert al jaren fors in haar data verzameling en beschikt over de meest uitgebreide dataverzameling. De KVK is één van de vele databronnen. De uitgebreide toegang tot de data van de KVK stelt ons in staat om onze eigen producten nog verder te verbeteren. Dit resulteert in een nog grotere dekking, nauwkeurigheid en actualiteit van onze gegevens. Ons bekende DUNS-nummer kan nu gekoppeld worden aan nog meer informatie over de juiste entiteit.

Lees ook: Alles over ons gepattenteerde DUNSright proces voor goede datakwaliteit

Voor klanten betekent dit dat ze nu zowel hun uittreksels van de KVK als hun andere zakelijke datavragen bij één partij kunnen onderbrengen. Deze integratie biedt een handige oplossing, waarbij alle (inter)nationale datavragen bij ons terechtkunnen.

Conclusie

Het zijn van een KVK serviceprovider biedt ons de mogelijkheid om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Meer data, actuele informatie en een verbeterde service zijn de directe voordelen van deze samenwerking. Door deze overeenkomst kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening verder verhogen en onze klanten voorzien van de meest complete en up-to-date zakelijke informatie.

Interesse gewekt?

Deel via social media

Interesse gewekt?

Vul je gegevens in of bel ons direct.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Of bel ons direct
Nederland (afdeling verkoop) +31 (0)10 322 03 04 België +32 (0)2 765 00 21

Whitepaper

Credit Monitoring

Kansen voor jouw organisatie in beeld

Een kredietcheck bij klantacceptatie is waardevol, maar ook meteen verouderd. Het échte kredietrisico begint eigenlijk juist pas nadat je een klant hebt geaccepteerd. De oplossing: monitor de financiële gezondheid van je klanten real-time.

Pdf van 16 pagina’s, 0,4 MB
Credit Monitoring

Een free trial van één van onze producten? Zo geregeld!

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome