Allianz Trade gebruikt Direct+ voor internationale API en kredietbeoordeling

Allianz Trade, wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekering, biedt al ruim 100 jaar zekerheid voor bedrijven die op rekening zakendoen. Met een AA rating door Standard & Poor’s en Allianz als moederbedrijf, zijn zij een betrouwbare en ervaren partner voor hun zakelijke klanten. Het bedrijf verzamelt dagelijks inzichten over meer dan 83 miljoen bedrijven wereldwijd, om zo in te schatten hoe groot het betaalrisico is dat potentiële partners met zich meebrengen.

Allianz Trade

62.000+
Klanten wereldwijd
83M
Bedrijven in database
55
Vestigingen wereldwijd

Data vormt de ruggengraat van onze business. In essentie kunnen wij niet functioneren zonder betrouwbare en actuele data. Data moet kwalitatief in orde zijn, snel beschikbaar zijn en relevant. Dat zijn sleutelelementen om ons werk te kunnen doen en onze klanten overal goed te kunnen bedienen. Altares Dun & Bradstreet helpt ons daarbij. ”

Ugur Yucekaya
Ugur Yucekaya
Head of Credit Assessment | Benelux

1.    De uitdaging

Zonder data kunnen wij ons werk niet doen

Allianz Trade wil bescherming bieden aan bedrijven tegen schade door onbetaalde facturen. Vanuit het hoofdkantoor kwam er de ambitie om deze diensten te verbeteren en stroomlijnen. Dit was nodig om internationaal nog slimmer, efficiënter en kosteneffectiever te werken binnen en tussen alle kantoren.

Altares Dun & Bradstreet levert die betrouwbare, real-time data via hun wereldwijde netwerk (WWN), bestaand uit vestigingen van het bedrijf zelf en externe informatieleveranciers. Een jaar geleden kwam het besluit van het hoofdkantoor van Allianz Trade, om wereldwijd met dezelfde API te gaan werken. Dit maakt de samenwerking tussen de diverse kantoren eenvoudiger en gestroomlijnder. Niet alleen werkt dat efficiënter voor de specialisten die de klanten bedienen, maar het is ook gemakkelijker voor de IT-afdeling die op deze manier technische problemen sneller kan oplossen.
Het was belangrijk voor Allianz Trade om alles uniform te kunnen regelen binnen de diverse internationale kantoren en Altares Dun & Bradstreet kon dit faciliteren. Zij hebben geholpen bij het implementeren van de nieuwe oplossing in Nederland en België.

2    De oplossing

Internationale real-time data door Direct+

De oplossing werd gevonden bij het uitrollen van een API wereldwijd voor alle zakelijke klanten. Om dit mogelijk te maken, gebruikt het bedrijf Direct+, een product van Altares Dun & Bradstreet. Dit betekent een uitbreiding op een jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven.

De medewerkers van Allianz Trade werken al meerdere jaren met de bedrijfsdata van Altares Dun & Bradstreet. Om consistentie te waarborgen bij het gebruik van dezelfde API in alle kantoren, bood Altares Dun & Bradstreet de oplossing Direct+ aan. Deze oplossing zorgt ervoor dat Allianz Trade te allen tijde accurate data kan aanvragen over bedrijven wereldwijd. Daarnaast ondersteunt het de IT-connectie van alle kantoren binnen het bedrijf.

Bijna alle medewerkers van Allianz Trade komen in contact met Direct+. De snelheid en kwaliteit van de data hebben effect op het gehele bedrijf.

“Wij moeten bepalen wat de risico’s zijn wanneer je met een bedrijf in zee gaat en daar isactuele data bij nodig”, zegt Yucekaya. “Met dit systeem kunnen we gemakkelijk en geautomatiseerd internationaal opereren”.

2015

Actief sinds 2015

5

Gerenomeer

2023

Winnaar Publieksprijs Elektronica

3.    Het resultaat

Wereldwijde samenwerking

“Het implementeren van Direct+ bood ons ook uitdagingen. Dat is vaak zo met IT-implementaties en gedurende de implementatie vereist het iets meer werk van de medewerkers, maar het is een belangrijke en welkome investering voor de toekomst”, zegt Yucekaya.

De nieuwe oplossing van Direct+ biedt Allianz Trade de mogelijkheid om meer data te ontvangen van bedrijven over de hele wereld. “Uiteindelijk merken onze medewerkers er niet veel van”, zegt Yucekaya. “Maar dat beschouw ik als een positief aspect. Als je een heel systeem verbetert en de meeste mensen merken daar niets van, behalve dat alles sneller en efficiënter gaat, dan heb je dat dus goed gedaan.”

De Toekomst

Voor de toekomst staat er meer internationale uitbreiding op de planning. Naast Nederland en België is Altares Dun & Bradstreet nu bezig met het implementeren van Direct+ en dezelfde API in Luxemburg.

Wat andere klanten zeggen

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome