Data als check bij PrintAbout’s ruim 1,2 miljoen klanten

PrintAbout begon in 2004 op een zolderkamertje in Moordrecht. Vanuit daar vonden toners en cartridges hun weg naar de zakelijke markt. Inmiddels is PrintAbout met ruim 1,2 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste spelers in de Benelux. Altares Dun & Bradstreet is daarbij al jarenlang een betrouwbare partner. Een partner waar het bedrijf ook graag op blijft vertrouwen bij het vergroten van het marktaandeel.

Print About

1,2M
Tevreden klanten
50
Medewerkers
4.6
Score in Trustpilot

Elke nieuwe klant willen we checken. Het slaapt voor iedereen veel lekkerder als je weet dat bedrijven waar je nog geld van tegoed hebt, dat ook echt kunnen betalen.”

Robbert Plukaard
Robbert Plukaard
E-commerce manager

1.    De uitdaging

Betrouwbare check op kredietwaardigheid

PrintAbout adverteert online richting bedrijven nadrukkelijk met ‘betalen op rekening’. “Als je dat doet, dan kun je er maar beter zeker van zijn dat de bedrijven die bij je bestellen daadwerkelijk gaan betalen”, zegt Robbert Plukaard, E-commerce Manager bij PrintAbout. “Niets zo vervelend en kostbaar als eindeloos betalingsherinneringen sturen”, zegt Plukaard. “Daarom willen we onze klanten checken op kredietwaardigheid. Daarvoor maken we gebruik van de data van Altares Dun & Bradstreet.”

2    De oplossing

Data integratie in PrintAbout's ERP

De medewerkers van PrintAbout werken al sinds jaar en dag met de bedrijfsdata van Altares Dun & Bradstreet. “Het is helemaal geïntegreerd in ons ERP-systeem. Dat maakt het heel praktisch voor ons. Bovendien is het zo gebruiksvriendelijk dat het snel ingeburgerd is geraakt bij alle medewerkers."

PrintAbout maakt gebruik van een tweetal oplossingen van Altares Dun & Bradstreet. “We checken met Business Verification van elk bedrijf of het daadwerkelijk ingeschreven staat onder de NAW gegevens die door de klant worden opgegeven. Dat geeft al een veiliger gevoel als we producten gaan verzenden. We hebben daarnaast nog het protocol dat elk bedrijf zijn eerste bestelling vooraf moet betalen.”

2004

Actief sinds 2004

100%

Garantie op leveringen

2023

Winnaar Publieksprijs Elektronica

Global Decision Maker is een applicatie om gemakkelijk en met vertrouwen transacties uit te voeren.

Aan de de hand van een stoplichtmodel kunnen wij aflezen hoe bedrijven worden beoordeeld op een tal van scores en voorspellende indicatoren, zoals betaalhistorie, failissementsscore en de D&B rating. De regels hebben we eenvoudig ingericht en afgestemd op ons risicobeleid. Staat het stoplicht op groen, dan voldoet deze aan het door ons bepaalde risiconiveau en kan de transactie worden goedgekeurd. Oranje of rood duiden op inconsistenties. “Nederland en België hebben ongelooflijk veel kleine bedrijven. Met het overgrote deel is niets aan de hand. Maar er zitten ook tussen die met minder goede intenties komen bestellen. We zijn daarom extra alert op factuuradressen die niet overeenkomen, bedrijfsnummers of eigenaarsgegevens.”

3.    Het resultaat

Met vertrouwen groeien

Wat gebeurt er dan als er bij die kredietcheck een rood of oranje stoplicht te zien is? “Dat komt toch wel een aantal keren per maand voor. Dan kijken we wat voor bedrijf het is en waarom deze niet voldoet aan onze risicoregels. In een dergelijk geval kunnen we meerdere dingen doen. Het kan zijn dat we een (aan)betaling vragen en de order dan vrijgeven. Of, in het meest uitzonderlijke geval, cancellen we een hele bestelling. Dat gebeurt gelukkig niet zo vaak.”

PrintAbout is een van de grootste spelers in de Benelux en heeft nog volop groeiambities. “We willen verder groeien en een groter marktaandeel zien te verwerven. Onder meer in België kunnen we nog veel nieuwe klanten voor ons winnen. De data van Altares Dun & Bradstreet gaat daar ook een belangrijke rol in spelen. Voor beide landen kunnen we dan op een uniforme manier de data uitlezen en dus ons risicobeleid in stand houden.

Wat andere klanten zeggen

Een bedrijf of D-U-N-S nummer opzoeken?

Een artikel of onderwerp opzoeken?

Suggesties

Je keuze voor

quizz outcome